Dobro spanje brez uspaval

When

01 Jun    
17:30 - 18:30

Where

Center Revitalizacije
Delpinova ulica 22, Nova Gorica, Slovenija, 5000

Event Type

Nalaganje mape ....

Vabimo vas na predavanje dr. Iztoka Ostana

DOBRO SPANJE BREZ USPAVAL

 

Sončni žarki, ki so lahko nevarni za kožo, so tudi zelo pomembni za ohranitev zdravja. Skozi oči (brez očal) je potrebno užiti vsaj eno uro zunanje dnevne svetlobe na dan, da se izognemo boleznim, ki nastanejo zaradi svetlobne podhranjenosti.

Tolikšen odmerek dnevne svetlobe tudi omogoča, da telo proizvede dovolj serotonina – hormona sreče.  Sončne žarke torej potrebujemo tudi za dobro razpoloženje in zdravje duha.

Ko se dan prevesi v noč, začne žleza češarika v temi pretvarjati serotonin v melatonin – hormon spanja. Ta omogoča, da telo zdrkne v globoko spanje, v katerem se najbolj odpočijemo in regeneriramo. Melatonin tudi zelo stimulira imunski sistem in tako preprečuje obolenja in pospešuje okrevanje pri mnogih boleznih.

Žal s staranjem češarika kalcificira in ne proizvaja dovolj melatonina. Približno polovico starejših muči nespečnost. Pomagamo si z uživanjem prehranskega dopolnila melatonin v odmerkih (do 1 mg pred spanjem), ki so za zdravje povsem varni. Če redno uživamo melatonin lahko celo dekalcificiramo češariko, ki spet začne proizvajati melatonin.

Povezava do Melatonina tukaj!

 

Vstop prost. Prisrčno vabljeni!

 

Kdaj: Sreda, 1.6.2022 ob 17:30

Kje: Center revitalizacije (Delpinova 22, Nova Gorica)

Info in PRIJAVE V Centru revitalizacije, na tel.: 041/320-127 ali na mailu: peter@c-r.si

Vsi udeleženci bodo deležni 10 % popusta na izdelke podjetja Institut.O v trgovini EDEN Shop.