When

26 Okt    
18:00 - 19:00

Where

Center Revitalizacije
Delpinova ulica 22, Nova Gorica, Slovenija, 5000

Event Type

Nalaganje mape ....

Vabimo vas na predavanje dr. Iztoka Ostana

 

STRES IN IZGORELOST

 

V fiziološkem pomenu imenujemo stres vpliv na organizem, ki povečuje raven stresnih hormonov v krvi, ne glede na to ali ga občutimo kot negativnega (distress) ali pozitivnega (eustress).  Teoretiki običajno pojmujejo stres kot odziv organizma, čigar namen je preživetje (boj ali beg). Predavatelj pa bo v začetku predavanja predstavil več primerov stresnega odziva, pri katerih je glavni namen reprodukcija na škodo zdravja in celo preživetja. Dolgotrajna izpostavljenost stresu je vselej za zdravje škodljiva, pa čeprav jo morda občutimo kot pozitivno.

Če je življenje stresno, je pomembna redna sprostitev. V drugem delu predavanja bodo predstavljene tehnike sproščanja, ki enostavne in učinkovite: polaganje rok na oči, metoda 385, razbremenilni ritem dneva in prehranska prva pomoč. Vsaka od njih pripomore, da ohranjamo življenjske moči in ne pride do izgorelosti.

V zadnjem delu predavanja bo predavatelj predstavil stanje izgorelosti, ki lahko nastopi ob dolgotrajnem kroničnem stresu. Gre za stanje hude izčrpanosti endokrinega sistema in telesa nasploh, pri kateri si k hitrejši regeneraciji tudi lahko pomagamo z dopolnili iz predavateljevega sistem prehranske prve pomoči.

Vljudno vabljeni!

 

Kdaj: Torek, 26.10.2020 ob 18:00

Kje: Center revitalizacije (Delpinova 22, Nova Gorica)

Info in PRIJAVE: V Centru revitalizacije na tel: 041/451-821 ali 041/320-127

ali na mailu: peter@c-r.si

Vsi udeleženci bodo deležni 10 % popusta na izdelke podjetja Institut.O v trgovini EDEN Shop (www.eden-shop.eu).