Atej Zobec Urbančič, član Centra revitalizacije -  ekipni mladinski evropsk prvak

When

16 Avg - 31 Avg    
00:00

Where

Center Revitalizacije
Delpinova ulica 22, Nova Gorica, Slovenija, 5000
Nalaganje mape ....

Skupaj z Jeklinon in Hočevarjem je Atej Zobec Urbančič postal ekipni mladinski evropski prvak v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Čeških Budjejovicah. Čestitke Atej!!!

Atej je imel suhe priprave za letošnjo sezono v Centru Revitalizacije.  Pridno je obiskoval za njega posebej pripravljeno vadbo pod vodstvom inštruktorja Janija Černe. Tovrstne “fitnes” vadbe so obvezen del priprav športnikov. Z njimi razvijemo in dopolnimo “manjkajoče vsebine priprav”, ki jih ne moremo izvesti v okviru rednega treninga posameznega športa. Na ta način razvijemo speče sposobnosti ali obudimo potenciale, ki lahko ključno prispevajo k boljšim rezultatom športnika.

Drugi del priprav je imel Atej na “psihični ravni” pod vodstvom mag. Petra Černe. Pravilna nastavitev uma, občutkov in podzavesti je ključni dejavnik, da lahko športnik pokaže kaj zmore tudi pri velikih obremenitvah kot so svetovna in evropska tekmovanja. Brez teh priprav, je velika verjetnost, da športnik dela napake ali se “zlomi” zaradi psihičnih obremenitev pred tekmovanjem. Povezanost tekmovalca v tem primeru s čolnom, veslom in vodo igra pomembno vlogo.

Več o tekmovanju: https://kajak-zveza.si/novice/kajakasi-jeklin-zobec-urbancic-in-hocevar-ekipni-mladinski-evropski-prvaki/