Dogodki
Obvestila
Kontakt

mag. Peter Černe /direktor
e-mail: peter@c-r.si
mobi: 00386 41 320 127
____________________
Jani Černe /inštruktor
e-mail: jani@c-r.si
mobi: 00386 41 268 781
____________________
Vlasta Černe
e-mail: vlasta@c-r.si
mobi: 00386 41 451 821

Sproščanje z zvokom

Pri sproščanju z zvokom se porabillja gonge, tibetanske posode in druge inštrumente.

Sproščanje bo povezano in poglobljeno z raznimi drugimi tehnikami kot so: čuječnost, vodene imaginacije, tehnike dihanja ter druge kreativne tehnike.

Z zvokom dosežemo globoko sprostitev in prenovo vseh ravneh našega bitja, pomladitev na celični ravni, povečanje življenjske energije, ustvarjalne moči in optimizma. Zvok se že tisočletja uporablja kot orodje za prebujanje globokih stanj zavesti, za širjenje zavesti in odpravljanje energetskega neravnovesja. Vibracije zvoka prodirajo v telo, delujejo na človeka na mentalni ravni, odstranjujejo skrbi in prepreke na poti k jasnemu umu in kreativnosti. Vzpostavi se vez med posameznikom in svetom onkraj telesa in uma. Vibracije gonga nas popeljejo v svet popolne harmonije fizične in psihične biti, v dimenzijo brez napetosti in stresa ter umirjenega delovanja možganskih valov.

Zvok gonga
Zvok se že tisočletja uporablja kot orodje za prebujanje globokih stanj zavesti, za širjenje zavesti in odpravljanje energetskega neravnovesja. Vibracije zvoka prodirajo v telo, delujejo na človeka na mentalni ravni, odstranjujejo skrbi in prepreke na poti k jasnemu umu in kreativnosti. Z zvokom dosežemo globoko sprostitev in prenovo vseh ravneh našega bitja, pomladitev na celični ravni, povečanje življenjske energije, ustvarjalne moči, optimizma.
Vzpostavi se vez med posameznikom in svetom onkraj telesa in uma. Vibracije gonga nas popeljejo v svet globoke sprostitve, popolne harmonije fizične in psihične biti, v dimenzijo brez napetosti in stresa ter umirjenega delovanja možganskih valov.

Kombinacija zvoka in zgodbe – terapevtski učinek zgodbe se poglobi z zvokom gonga

Človeški um je mogočno orodje, ki ga človek poseduje. Predstave so tiste, ki oblikujejo človekov zunanji in notranji svet. Naše misli aktivirajo naša čustva, čustva pa usmerjajo besede in dejanja. Ko poslušamo zgodbo v sproščenem stanju, naša podzavest izbere dele zgodbe in simbole, ki jih potrebuje za dosego željene namere ali cilja. Pravi pomen terapevtskega zdravljenja z zgodbo je v sugestiji, ki v spremenjenem stanju zavesti, potone bolj globoko v podzavest in ima tako večjo težo. Vpliva na nezavedno in simboli, ki jih podzavest sprejme postanejo refleks, ki povzroča spremembo zavesti, kar za seboj potegne tako psihološke, kot tudi telesne spremembe.

Čuječnost
Razvijanje čuječnosti je ena izmed najučinkovitejših metod za stik z lastnim potencialom ter soočenje s problemi, strahovi, bolečinami in stresom v svojem življenju. Pogosto se ukvarjamo z bolečinami iz preteklosti ali strahom glede prihodnosti in nismo v stiku s sedanjostjo oziroma s tem, kaj se nam dogaja ”tukaj in zdaj”.
Pri čuječnosti gre za poseben način posvečanja pozornosti, namenoma in brez presojanja, vsemu, kar se dogaja v sedanjem trenutku v našem telesu, umu in svetu okoli nas. Vadba čuječnosti nam lahko omogoči videti stvari na drugačen, svež način, z odstranitvijo umskih in fizičnih vozlov in napetosti. Poveča občutek zaupanja v to, da nam je na voljo več možnosti in več moči za soočanje z različnimi življenjskimi izzivi.
Z vadbo čuječnosti lahko vplivamo na različna področja:
– Povečana sposobnost obvladovanja stresnih situacij
– Večja medsebojna povezanost in sočutje
– Večanje samozavesti
– Boljše sposobnosti sproščanja
– Pridobivanje energije, entuziazma in radosti
– Vpliva na povečanje koncentracije in osredotočenosti
– Naučimo se prepoznavati in ubesediti različna čustvena stanja in misli

 

Ana Bratina, uni.dopl.ped. Certificirana integrativna psihoterapevtka

Pridobila certifikat mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo (IIPA). Članica Slovenskega društva za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo (SINTA) in Evropske zveze za psihoterapijo (EAP). Dela v zasebni psihoterapevtski praksi individualno z odraslimi in mladostniki. Poleg tega je že več kot 10 let zaposlena kot svetovalna delavka na Šolskem centru Nova Gorica.

Dodatna izobraževanja s področja osebne rasti, sproščanja in terapevtskega dela:
– Psihoterapiji otrok in mladostnikov (Hans Nanninga, Nizozemska).
– EMDR prve stopnje (Roger Solomon, ZDA).
– Nezavedni procesi, transfer in terapevtsko zavedanje (Richard G. Erskin, ZDA).
– Brainspotting prve in druge stopnje (Salvador Mario, Španija).
– Integracija kognitivno-vedenjske terapije z interpersonalno in izkustveno terapijo (Thomas D. Borkovec).
– Zgodbe in metafore v terapiji
– Trije moduli izobraževanj za učitelja gong joge (Don Conreaux, ZDA)
– Dva modula izobraževanj za sproščanje in delo s tibetanskimi posodami (Mojca Moyra Malek).
– TERAPEVT V RAVNOVESJU – Z Ohmpunctuur resonančno terapijo do ravnovesja (Peter Gouw).
– Dva modula izobraževanja za UPORABO GONGA V TERAPIJI (Peter Gouw, Nizozemska).

 

Klik tukaj za Urnik.

Za prijavo na vadbo nam prosim pišite na: mailto:info@c-r.si
uni.dopl.ped.