Dogodki
Obvestila
Kontakt

mag. Peter Černe /direktor
e-mail: peter@c-r.si
mobi: 00386 41 320 127
____________________
Jani Černe /inštruktor
e-mail: jani@c-r.si
mobi: 00386 41 268 781
____________________
Vlasta Černe
e-mail: vlasta@c-r.si
mobi: 00386 41 451 821

Nekaj izvlečkov misli iz Magičnih Kretenj (Carlos Castaneda)

Šamani stare mehike so spoznali, da v stanju povišane zavesti njihovo telo izvaja nekakšne gibe in da so prav ti gibi razlog za nenavadno počutje telesne in umske popolnosti. Zmogli so poustvariti gibe, o katerih so menili, da so samodejni odzivi telesa v stanju povišane zavesti. Nastale so Magične kretnje, ki so bile stoletja varovane in so jih lahko izvajali le izbrani čarovniki.

Danes imamo možnost, da te kretnje izvajamo mi vsi. Več o WakeUp vadbi, ki vsebuje magične kretje najdete Tukaj. Za prijavo na vadbo pošljite E-mail na: mailto:Info@c-r.si

Ti gibi niso zgolj telesne vaje ali drže, temveč so resnični poizkus, da bi dosegli izpolnjeno stanje biti. Magija gibov je v pretanjeni spremembi, ki jo je mogoče zaznati med izvajanjem kretenj. Pretanjena sprememba je dotik Duha, ki vrača izgubljeni sij v očeh. Zdi se, kot da bi gibi na novo vzpostavili izgubljeno vez s silo, ki nas ohranja pri življenju. Zaradi te magije, ne izvajamo kretenj kot nekakšnih vaj, temveč kot priziv Moči.

Kretnje izvajalcu pomagajo, da sname masko podružabljanja – lažni lesk, ki ga branimo in za katerega umiramo. Lažni lesk, ki ga pridobimo v svetu in ki nam onemogoča, da bi razvili vse svoje zmožnosti. Tisti, ki nam vsiljuje prepričanje, da smo nesmrtni. Te kretnje prežema namera tisoče čarovnikov. Izvajanje, pa čeprav nenamerno zaustavi um in vzpostavi notranjo tišino. Stanje, ki omogoča da se povežemo s silo.

Globoko v umu je nekakšna “kontrolna naprava”, ki nam ne dovoljuje, da bi se ustavili in spoznali, da Božja beseda, kot jo sprejemamo in verujemo vanjo pripada mrtvemu svetu. Po drugi strani pa je živi svet v nenehnem pretakanju. Giblje se. Spreminja se. Preusmerja se.

Tisti, ki izvaja magične kretnje se zaveda, da je vse v vesolju zgolj tok, ne pa nepretrgana veriga medsebojno sorodnih dogodkov in predmetov. In če se vse v vesolju pretaka, je mogoče ta tok ustaviti ali preusmeriti.

Nadvse pomembno je je dejal don Juan, da učenec osredotoči pozornost na nek določen vidik magičnih kretenj, čeprav mora paziti, da ostaja usmeritev lahkotna, zabavna, neboleča in blaga, da je ne preobremenjuje s kakšnim posebnim namenom, niti ne pričakuje nikakršnih rezultatov ali nagrade. Običajna osredotočenost je izključno z namenom prerazporejanja energije.

Ljudje se po naravi nagibamo k temu, da odrivamo energijo od središč življenjske sile, ki ležijo na desni strani telesa tik pod rebri ob jetrih in žolčniku, na levi strani telesa tik pod rebri ob vranici in trebušni slinavki, na hrbtu tik za spodnjim središčem ob ledvicah in tik nad njimi ob nadledvičnih žlezah, v spodnjem delu vratu v točki V. Ženske pa imajo središče tudi tik ob maternici in jajčnikih.

Ljudje odrivamo energijo s skrbmi. Tako da klonimo pod stresom vsakdanjika. Pritisk vsakodnevnih dejanj utrudi telo. Energija se iz življenjskih središč “izloči” in se zbira na obodu svetlobne krogle, ter tvori neko skorjasto neuporabno plast. Magične kretnje delujejo na to plast in na celotnega človeka tako na snovno telo, kot na skupek energijskih polj, pretresejo energijo nakopičeno v svetlobni krogli in jo vrnejo v snovno telo.

Energija ki se kopiči na obodu svetlobne krogle in ni prerazporejena je popolnoma neuporabna. Kot bi imeli denar zaklenjen na banki in bi umirali od pomanjkanja. Magične kretnje so magične prav zato, ker vračajo energijo, ki se je nabrala na obodu, v središča življenjske sile, zato izvajalci občutijo ugodje in telesno čilost.

Poglej moja kolena je rekel don Juan. Nisi opazil koliko prožnejši sem kljub visoki starosti od tebe? Pravi otrk sem, kar zadeva gibljivost mojih kolen. Z magičnimi kretnjami zajezim tok vedenja in telesnosti, zaradi katerega imajo stari moški in ženske toga kolena.

Kako je mogoče, don Juan, da si lahko mlajši od mene? Ker sem obvladal svoj Um! Nimam uma, ki bi mi govoril, da je prišel čas za starost. Ne spoštujem dogovorov, pri katerih nisem sodeloval. Starostne nadloge so eden izmed takih dogovorov. Bil je star, pa vendar sploh ni bil star. Bil je veliko mlajši od mene. Bil je prost vseh obremenjujočih miselnih vzorcev in navad. Bil je svoboden. Medtem, ko sem jaz tičal v ječi napornih miselnih vzorcev in navad, malenkostnih in jalovih razmišljanj, ki sem jih zgolj prevzel, kot sem takrat prvič začutil.

Gre za neosebno silo, ki čuva neskončno stvari za tiste, ki si drznejo iskati. To je sila v vesolju kot sta svetloba in težnost, dejavnik, ki drži stvari skupaj, vibracijska sila, ki združuje skupke energijskih polj, kar ljudje tudi smo v zgoščene vezljive enote. Čarovniki stare Mehike so verovali, da je izvajanje magičnih kretenj edini dejavnik, ki pripravlja in vodi telo v transcendentno potrditev obstoja te združevalne sile. Ti čarovniki so s svojimi praksami in disciplino popolnoma ozavetili to silo, nato pa tako vešče ravnali z njo, da se prišli v mite in legende.

Danes imamo možnost, da te kretnje izvajamo mi vsi. Več o WakeUp vadbi, ki vsebuje magične kretje najdete Tukaj. Za prijavo na vadbo pošljite E-mail na: mailto:Info@c-r.si

 

Če se želite prijaviti na obvestila kliknite tukaj!