Dogodki
Obvestila
Kontakt

mag. Peter Černe /direktor
e-mail: peter@c-r.si
mobi: 00386 41 320 127
____________________
Jani Černe /inštruktor
e-mail: jani@c-r.si
mobi: 00386 41 268 781
____________________
Vlasta Černe
e-mail: vlasta@c-r.si
mobi: 00386 41 451 821

Moški-Ženska

MOŠKI – ŽENSKA

V svetu dualnosti, v svetu nasprotij le obe nasprotjni sestavljata celoto. Zima/poletje, zgoraj/spoda, notri/zunaj, jin/jang, moški/ženska. Bolj kot je nasprotje izrazito, večji je potencial in večja ja moč privlaka. Ko se nasprotja približujejo sredini, se zlijejo v eno. Ekstremi so sicer še vedno poznani, vendar se energije po četrtem zakonu Vesolja: Zakonu Ravnovesja uravnovesijo v zlato sredino.

Vsak človek ima v sebi dve energiji, dve polovici: Levo žensko Jin in desno moško Jang energijo. Odnos do nasprotnega spola mu kaže odnos do njegove lastne energije, odnos do njegove polovice celote. Človek, ki ne razume, spoštuje in ceni nasprotja, ne razume bistva trenutnega življenja na zemlji. Bori se proti samemu sebi, bori se proti svoji lastni energiji in s tem postane “polovičar”, na kancu pa popolnoma “prazen”, saj tudi njegova preostala polovica nima v njemu kaj iskati, ker nima naboja nasprotja, ki bi jo pritegnilo. Tako ostane človek notranje prazen in “sam”, ter se izgublja v blodnjah svojega vkalupljenega uma, ki mu ne dovoli, da bi spregledal in videl resnico, da so za celoto potrebna oba dela – Moški iin ženski. Še več. V borbi za moč in nadvlado hoče prevzeti nadzor in kontrolo nad partnerjem, postati dominanten, ukazovalen, uveljavljati hoče njegovo voljo in spreminjati partnerja po njegovem okusu.

Da bi bila “igra” še zanimivejša, je po večini v zahodnem svetu vloga celo obrnjena, tako da v odnosih prevzemajo ženske moško vlogo, moški pa se nebogljeni in nemočni kot “copate” pustijo podrediti. In v takem odnosu nihče ni zadovoljen: Ženska ne, ker je izgubila moškega in moški ne, ker ni v nejgovi ženski nobene ženskosti več. Z leti nastane neznosen odnos poln sovraštva, saj je potencial (moški-ženska), ki je bil v začetku med parom popolnoma usahnil, oziroma obrnil pol, kar pomeni, da je namesto privlačnosti odbojnost, saj dva enaka pola + in + ustvarjata odboj. Razen, če ni moški zadovoljen v vlogi ženske in prevzame nasprotni naboj (-), kar pa je velika redkost. Bolj kot je potencial velik (razlika med naboji), večja je privlačnost, če sta naboja nasprotna in odbojnost, če sta naboja enaka. Tako lahko razumemo, zakaj pravega moškega privlači prava ženska in zakaj pravo žensko pravi moški in zakaj se odbijata oziroma zakaj postane njihov odnos prazen – brez strasti naboja.

V obdobju, v katerem se nahajamo razumemo, da se bomo mogli moški in ženske zopet združiti in postati celota tako znotraj sebe, kot tudi v odnosu moški/ženska. Razumeti in spoštovati bomo pričeli nasprotni spol, mu dovolili biti to kar je in se od njega učili. Naša naloga je namreč, da popolnoma harmoniziramo obe energiji v nas, da spoznamo njihove lastnosti in jih znamo živeti kot celota moški/ženska, ki je v enem telesu Človeka. Moški bodo morali postati zopet moški, s tem, da bodo v odnosih in v življenju koristili tudi njihov ženski del (intuicijo, nežnost, mehkobo, sočutje, …). Ženske, pa bodo postale zopet ženske…