Dogodki
Obvestila
Kontakt

mag. Peter Černe /direktor
e-mail: peter@c-r.si
mobi: 00386 41 320 127
____________________
Jani Černe /inštruktor
e-mail: jani@c-r.si
mobi: 00386 41 268 781
____________________
Vlasta Černe
e-mail: vlasta@c-r.si
mobi: 00386 41 451 821

Hatha Yoga

O JOGI
Beseda »joga« izhaja iz sanskrta iz korena besede je »yuj« (izg.: judž), kar pomeni združiti. Namen je združiti v harmonijo oziroma ravnovesje delovanje telesa, uma in duha. To lahko dosežemo z različnimi tehnikami joge ob upoštevanju moralnih in etičnih načel v našem življenju. Različne tehnike delujejo na človeka kot celoto – na telo, um, čustva in energetski sistem človeka. Tradicionalno gre za združitev malega jaz-a z velikim, individualne zavesti z univerzalno. Je znanost o pravilnem življenju. Je pot raziskovanja samega sebe.

O HATHA JOGI

Je fizičen aspekt Raja (izg.: radža) joge. Pomen besede izhaja iz dveh zlogov: ha (sonce, solarna, življenjska sila, Šiva, moč, stabilnost, moški princip, simpatični živčni sistem) in tha (luna, lunarna, mentalna sila, Šakti, fleksibilnost, gibanje, ženski princip, parasimpatični živčni sistem). Beseda kot celota torej združuje nasprotja, združena nasprotja pa ustvarjajo harmonijo. Hatha joga je torej dinamično ravnovesje med močjo in fleksibilnostjo na ravni telesa, uma in duha.

Glavne tehnike hatha joge so šatkarme (očiščevalne tehnike), asane (telesni položaji, ki poskrbijo za njegovo stanje), pranajame (dihalne tehnike, ki prinašajo vitalnost in neposredno, poleg drugih tehnik, vplivajo na živčni sistem), mudre (posebni položaji rok, oči in telesa, ki prinašajo zavedanje in usmerjajo energije) ter bandhe (telesne zapore, ki stimulirajo in prebujajo energetske centre v telesu).

O VADITELJICI
Tina po poklicu diplomirana organizatorka turizma, zeliščarka in učiteljica joge. Ime in poklic nas v današnjem svetu definirata, drugače pa je vedno bolj zavestno bitje, do česar jo je peljala njena pot joge. Z jogo se je že pred leti nevede ukvarjala zaradi težav s hrbtenico, leta 2011 pa jo je neka notranja sila peljala na učiteljski tečaj, ki ga je uspešno zaključila v letu 2012 (200 urni tečaj v Parinama šoli joge). Navdušena nad spoznanji se je februarja 2015 vpisala v 300 urni Parinama joga terapija tečaj, ki je namenjen spoznavanju potreb posameznikov pri izvajanju jogijskih tehnik in ga septembra 2016 uspešno zaključila. V domačem krogu je jogo poučevala od leta 2012, v letu 2016 pa se je podala na pot širjenja te starodavne življenjske filozofije tudi uradno.

Veselim se srečanja z vami.

Klik tukaj za Urnik.

Za prijavo na vadbo nam prosim pišite na: mailto:info@c-r.si

Če se želite prijaviti na obvestila kliknite tukaj!