When

28 Sep    
18:00 - 20:00

Bookings

Bookings closed

Where

Center Revitalizacije
Delpinova ulica 22, Nova Gorica, Slovenija, 5000

Event Type

Nalaganje mape ....

Tako je izgledalo na prdavanju… Izreden predavatelj, velika širina znanja, veliko novega tudi za tiste, ki nekaj vedo.

Naslednje predavanje 26.10.19 ob 18h: Veččlenost človeka – etrsko, astralno telo in jaz. Bivanje človeka v nadčutnih svetovih


V ciklusu predavanj Človek kot večdimenzionalno bitje predavatelja Zorana Železnikarja bo šlo za širjenje zavesti, obzorij in duha. Poglobili se bomo v vrsto na videz preprostih, a zagonetnih vprašanj in odgovorili nanje v skladu s spoznanji duhovne znanosti – antropozofije.

Po čem sodimo, da je človek večdimenzionalno bitje? Kako smo povezani z vesoljem? Kaj se dogaja z nami, ko se potopimo v sanje? Ali so izvor zavesti, razuma in čustev res možgani? Kaj se dogaja z nami po smrti? Ali je reinkarnacija objektivno dejstvo? Kako se je odvijal razvoj človeka in kdo je zanj odgovoren? Kako oblikuje človekovo življenje njegova karma? Kakšno kozmično ozadje odkrijemo pri ljubezni? Zastavili si bomo še mnogo drugih vprašanj, poglobili pa se bomo tudi v individualna vprašanja udeleženk in udeležencev predavanj.

Na prvem predavanju 28. septembra bo šlo za kratek vsebinski oris celotnega ciklusa; posebno pozornost bomo posvetili naravi stvarnosti in vlogi materializma.

 

Okvirni termini in vsebine za predavanja:

28.9.2019Kratek oris celotnega ciklusa; narava stvarnosti in vloga materializma
26.10.2019Veččlenost človeka – etrsko, astralno telo in jaz. Bivanje človeka v nadčutnih svetovih
16.11.2019Veččlenost človeka – etrsko, astralno telo in jaz. Bivanje človeka v nadčutnih svetovih
21.12.2019Ciklična evolucija človeka skozi oble, rase in podrase. Razvoj elementarnih stanj in kraljestev
18.1.2020Hierarhija duhovnih bitij in njihov vpliv na razvoj človeka. Elementarna bitja
15.2.2020Karma in njen vpliv na razvoj človeka
21.3.2020Ozadje krščanstva in pomen Jezusa Kristusa
18.4.2020Osnovna gibala človeka – mišljenje, čutenje in volja
16.5.2020Kozmični, nadčutni pomen ljubezni
20.6.202012 človeških čutov

 

O predavatelju

Zoran Železnikar je mag. elektrotehnike. S preučevanjem duhovnih tokov in ezoterike se ukvarja že skoraj 30 let. Kot aktiven član Društva za širjenje obzorij in duha Prisluhni si prizadeva za prestopanje okvira materialističnega pojmovanja stvarnosti in odpiranje zavesti resnicam, ki omogočajo osebnostni in duhovni razvoj človeka ter večajo kakovost življenja. Je avtor šestih knjig (med drugim Človek je več in Spregledano poslanstvo spolnosti) in množice člankov, voditelj številnih delavnic in tečajev za osebnostni razvoj, v zadnjem času pa deluje predvsem kot predavatelj.

Bookings

Prijava na ta dogodek ni več mogoča.