Demenca, Parkinsonova bolezen, Alzheimerjeva bolezen, nevro-degenerativne bolezni

When

20 Jun    
18:00 - 19:15

Where

Center Revitalizacije
Delpinova ulica 22, Nova Gorica, Slovenija, 5000

Event Type

Nalaganje mape ....

Vabimo vas na predavanje dr. Iztoka Ostana:  DEMENCA IN PARKINSONOVA BOLEZEN

Alzheimerjeva bolezen, ta najpogostejša oblika demence, je z 12 % vzrokov smrti postala že tretji najbolj pogost vzrok smrti v razvitem svetu, Parkinsonova bolezen pa prispeva še dodatnih 1-2 %. Tudi v Sloveniji tako skorajda ni družine, ki v svojem širšem krogu ne bi imela sorodnika z eno od teh bolezni.  Pogostnost obeh vrst nevro-degenerativnih bolezni se še povečuje.

Predavatelj bo v prvem delu predavanja predstavil naravo Alzheimerjeve in Parkinsonove bolezni. V nadaljevanju bo očrtal načine zdravljenja, ki jih uporablja uradna medicina, za katero sta obe bolezni neozdravljivi. Več upanja vzbujajo znanstvene študije o alternativnih načinih zdravljenja obeh bolezni, ki jih uporabljajo zdravniki v za to specializiranih klinikah. Teh žal v Sloveniji ni. Predavatelj bo predstavil tudi te metode.

V zadnjem delu predavanja bo predavatelj usmeril pozornost na enostavne in učinkovite načine krepitve bolnikov z Alzheimerjevo in Parkinsonovo boleznijo. Gre za oblike samopomoči, s katerimi si bolniki z demenco ali Parkinsonovo boleznijo ob podpori svojih bližnjih lahko občutno povečajo kakovost svojega življenja.

Vljudno vabljeni!

 

Kdaj: Torek, 20.6.2023 ob 18:00

Kje: Center revitalizacije (Delpinova 22, Nova Gorica)

PRIJAVE in dodatne informacijeInfo: V Centru revitalizacije, na tel.:

Zaradi organizacije PROSIMO, DA SE NA PREDAVANJE PRIJAVITE!

Peter 041/320-127  ali na mailu: peter@c-r.si

 Vsi udeleženci bodo deležni 10 % popusta na izdelke podjetja Institut.O., ki jih dobite v Centru revitalizacije ali na www.eden-shop.eu

DODATNA ALTERNATIVNA PODPORA ZA NEVRO DEGENERATIVNE BOLEZNI – VITALNA BLAZINA i-Life SOMM

Sodobne oblike Alternativnega zdravljenja – 45% popust na SOMM analog